In Case of Emergency (ICE)

ICEICE (afkorting voor In Case of Emergency)
Is een in 2005 gestart initiatief om een standaard naam te geven aan de persoon die geïnformeerd moet worden bij een ongeval.
Het principe is heel eenvoudig. Anno 2007 heeft zo goed als iedereen bijna altijd een GSM bij zich. Bezitters van een GSM zetten onder de naam "ICE" (=In Case of Emergency)  telefoonnummers (en adressen) in het telefoonboek van hun GSM. Deze telefoonnummers kunnen hulpverleners direct bellen als de eigenaar bij een ongeluk betrokken raakt. Daarmee kan men voorkomen dat hulpverleners kostbare tijd verliezen met het zoeken naar iemand met wie contact opgenomen moet worden. Vooral wanneer iemand ernstig gewond is en er niet met het slachtoffer gecommuniceerd kan worden.
Als u verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3 ,... het is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan. Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in je GSM. Als je wilt dat de naam en/of het nummer van jouw ICE-persoon op het schermpje van je GSM blijft verschijnen als die je opbelt. Tik dan een * achter het telefoonnummer bij de ICE-naam.    
Besef wel dat het ICE-nummer geen garantie is dat de juiste persoon geïnformeerd zal worden. Je kunt je GSM immers verliezen bij een ongeluk of hij kan vergrendeld zijn door een code.

Social Media