EHBO Havelte officieel reanimatiepartner

De vereniging Eerste Hulp bij Ongelukken te Havelte mag zich officieel reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting noemen. Dit werd bekend gemaakt bij aanvang van de jaarvergadering maandagavond 3 maart in de Veldkei te Havelte.Bij een plotselinge hartstilstand bestaat acuut levensgevaar, omdat de bloedtoevoer in het lichaam stopt en daarmee ook het zuurstoftransport. Na ongeveer 4 tot 6 minuten worden hierdoor hersencellen onherstelbaar beschadigd, waarna ook andere lichaamscellen beschadiging oplopen. Maar wanneer een getuige direct in die eerste 4 tot 6 minuten na de hartstilstand met basale reanimatie begint, hartmassages afwisselen met mond-op-mond beademing, worden hartactie en zuurstoftransport kunstmatig op gang gehouden. Dit is van uitermate belang om beschadiging van hersenen en andere lichaamscellen te voorkomen. Beide partijen willen de overlevingskansen van slachtoffers van een plotselinge hartstilstand vergroten. Dit gezamenlijke doel is te bereiken door gezamenlijke inzet voor het realiseren van kwalitatieve en laagdrempelige projecten en activiteiten in het reanimatieonderwijs.
Voor cursussen betreffende reanimatie en AED (Automatische Externe Defibrillator) kan een ieder terecht in Havelte.
Hiermee werd de jaarvergadering geopend afgelopen maandagavond in de Veldkei te Havelte.
Daarnaast kan de vereniging 2 nieuwe instructeurs binnen de gelederen verwelkomen, welke een duidelijke taakverdeling hebben. Een draagt zorg voor de reanimatie en de AED  de ander neemt de beginnerscursussen voor haar rekening dit alles in samenwerking met de huidige instructeur Ria Frieswijk. 
Deze avond kende ook twee jubilarissen te weten, Berend Mulder die 40 jaar aangesloten is bij de EHBO-vereniging en tevens benoemd is tot erelid en Albert Willems die 30 jaar aangesloten is bij de vereniging. Beide kregen een bloemetje aangeboden, echter Berend Mulder was niet aanwezig. Het bestuur kan terugkijken op een geslaagd jaar met veel activiteiten en evenementen, waaronder 2 beginnerscursussen waarvan de laatste volgende week aanvang neemt.
De avond werd afgesloten door de vereniging LOTUS uit Dwingeloo. (Landelijke Opleiding tot het Uitbeelden van Slachtoffers) Zij beelden de verschijnselen uit bij gebruik van enkele soft- en harddrugs en hoe te handelen wanneer de EHBO-er dit tegenkomt in de praktijk.Voor meer informatie betreffende de samenwerking en eventueel te volgen cursussen kunt u terecht bij Berta Haandrikman, 0521 351421.

Social Media