EHBO Apps

HartslagNu App

Vanaf dinsdag 20 oktober 2015 is de HartslagNu App beschikbaar gekomen voor alle burgerhulpverleners in Nederland die in het bezit zijn van een smartphone.

Met behulp van de HartslagNu App worden burgerhulpverleners gealarmeerd die daadwerkelijk in de buurt van het slachtoffer zijn en binnen 6 minuten ter plaatse kunnen zijn. Verder houdt de App rekening met de infrastructuur, zoals wegen, rivieren en bruggen.
 
De App gebruikt de locatie informatie van de smartphone om de huidige locatie te bepalen. Bij een oproep wordt een Sms-bericht en een pushbericht (bericht via de App) verzonden. Dit vergroot de kans dat de oproep meteen wordt ontvangen en direct gehoor kan worden gegeven aan de oproep.
De App is te vinden in de Apple store en de Google Play Store onder de naam - hartslagnu -. 
Ook als u nog niet aangemeld bent bij HartslagNu is de App voor u te downloaden. U dient zich dan nog wel eerst te registreren.

Naast alarmering via de App blijft alarmering via een Sms-bericht bestaan. Als u de App uitzet (niet verwijderen!) wordt u op dat moment gealarmeerd via een Sms-bericht op basis van het opgegeven adres (of adressen). 

App Meldkamer Ambulancezorg

Deze App van de Meldkamer Ambulancezorg Noord Nederland geeft uitleg over 112 en overige actuele telefoonnummers. De App biedt de gebruiker ook de mogelijkheid om automatisch via GPS de exacte locatie te bepalen van waar de spoedmelding wordt gedaan. Daarnaast geeft de App een beeld van de werkzaamheden van de Meldkamer Ambulancezorg en de ambulancediensten in Noord Nederland .

Voor de zorgprofessionals is in deze App vakinhoudelijke informatie te vinden.

 

AED App

Vind de dichtsbijzijnde AED (Automatische Externe Defibrillator) die op dit moment aangemeld is in deze onafhankelijke database. Zoek op een rustig moment waar de dichtsbijzijnde AED in de buurt van uw huis of werk is. Of vind een AED als anderen 1-1-2 al hebben gebeld en begonnen zijn met reanimeren, en niemand weet waar een AED te vinden is.

Op dit moment zijn alleen nog de in Nederland aangemelde AED's zichtbaar. U kunt zelf AED's aanmelden via deze mobiele applicatie of via http://www.aed4.eu

De getoonde AED's kunnen variëren op basis van openingstijden, daar sommige AED's alleen beschikbaar zijn gedurende kantoortijden.

De mogelijkheid om ook in andere landen AED's aan te melden volgt spoedig. Volg daarvoor het nieuws op http://www.aed4.eu

 

EHBO App

Veel mensen weten niet wat ze moeten doen bij een ongeval. En teveel mensen doen niets, of het verkeerde. Daarom is er de EHBO app. Met de EHBO app voor de smartphone heb je altijd EHBO kennis op zak.

Instructies bij 58 verschillende ongevallen

Van brandwond tot verslikking en van bewusteloosheid tot een hersenschudding. Wat moet je doen? En vooral: wat moet je niet doen?

Wil je snel en adequaat kunnen reageren, download dan de EHBO app. De app geeft je kort en bondig instructies bij 58 verschillende ongevallen. Zo weet jij wat je moet doen!

Route naar dichtsbijzijnde EHBO-post

Niet de mogelijkheid om verdere Eerste Hulp te verlenen? Met deze app vind je tevens de route naar de dichtstbijzijnde EHBO-post in een ziekenhuis of huisartsenpost. Daarnaast heb je de mogelijkheid om direct 112 te bellen.

Beschikbaar voor Apple, Android en Windows telefoons

De EHBO app is beschikbaar voor Apple, Android en Windows

telefoons. Je kunt de App zoeken in de App winkel van jouw telefoon. Zoek dan op “Rode Kruis”

 

Officiële EHBO-app biedt aanwijzingen bij het verlenen van eerste hulp

De Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) heeft vandaag een eigen iPhone-applicatie uitgebracht. Volgens de vereniging heeft minder dan 10 procent van de Nederlandse bevolking een EHBO-diploma en geeft maar liefst 42 procent aan geen hulp te kunnen verlenen vanwege een gebrek aan kennis. En dat terwijl juist die eerste minuten van cruciaal belang zijn. Zij hoopt dat mensen met deze applicatie in staat zijn om desondanks levens te redden en letsel te beperken.

Met de EHBO-app is het mogelijk om de ernst van letsel vast te stellen in verschillende noodsituaties, zoals hevige bloedingen of een beroerte. Ook geeft de applicatie informatie hoe je op een correcte wijze eerste hulp kunt verlenen. Naast spoedeisende situaties biedt de app ook aanwijzingen om kleinere ongevallen, zoals schaaf- en snijdwonden, splinters en kneuzingen, te behandelen. Andere functies zijn het bepalen van je locatie door middel van GPS en het inschakelen van hulpdiensten met één druk op de knop. De applicatie is voorlopig gratis te downloaden en zal regelmatig aangevuld worden met relevante nieuwe onderdelen en functionaliteiten.

Je kunt de App zoeken in de App winkel van jouw telefoon. Zoek dan op EHBO

Help! App

Afgelopen 14 december werd de Help! App gelanceerd. Het Oranje Kruis was daarbij aanwezig. De directeur van Het Oranje Kruis, Boi Jongejan, legde uit dat snel handelen belangrijk is. De Help! App kan levens redden.

De Help! App is een smartphone applicatie waarmee op een eenvoudige en snelle manier hulpdiensten en mensen ingezet kunnen worden. Wanneer iemand alarm slaat, wordt automatisch 1-1-2 ingeschakeld. Er wordt gebruik gemaakt van de GPS locatie van de melder. Mensen, die zich hebben aangemeld en die beschikbaar zijn en in de buurt zijn van, worden door het systeem opgeroepen om te komen helpen.

De app bevat ook Eerste Hulp tips volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis.

De Help! app is gratis beschikbaar voor iPhone en Android toestellen.

Er wordt nog gewerkt aan een app voor de BlackBerry. Vergeet na het downloaden niet de app te activeren.

Op www.helpapp.nl is meer informatie te vinden.

More Articles...

  1. Gratis Reanimatie App

Page 1 of 2

Social Media